Postregattaen 2000

Regatta er å ikke sette på motoren, uansett å lite vind det er! Derfor tok turen fra Langesund til Lillesand 32 timer…

Vi var fem damer, en kvinnelig bestmann og mannlig skipper som mønstret på Risør II søndag kveld. Turen gikk for maskin til Langesund – det var den etappen vi sløyfet, og vi ankom Langesund sent på natta. Vi møtte på startstreken tidligst av alle neste dag. Da startskuddet kunne ingen av oss huske en så vindstille dag noensinne. Det var bare strømmen som hjalp litt for å få 34 tonn til å sige litt vestover mot Lillesand. Selv uten vind, var det en utrolig opplevelse med flott vær, hyggelig stemning om bord med konkurranseinstinktet på topp, god mat og drikke. Vi ankom Lillesand fire timer før deadline, og det var strekt å bli mottatt med avblåsningssalutt! Vi var ventet, og ble belønnet med utholdenhetspremie.

Neste morgen bar det til Arendal, og med god margin til deadline, kom vi gjennom Galtesund med fulle seil og litt skum rundt baugen. De var et flott syn, ble vi fortalt. Posten spanderte grillmat på alle deltakere, og arrangerte underholdning og leker for seilerne.

Neste dag satte vi kursen mot Risør. Det var godt at vi hadde trening med vindstilla, for igjen seg 34 tonn meget sakte med strømmen, denne gangen østover i hyggelig selskap med Boy Leslie. Vi seeeeg forbi Møkkalasset. Vi tok livet med ro, vi fiska og bada. Denne gangen hadde vi ikke noen sjanse til å klare deadlinen, så vi brøt etappen og kom til Risør for motor, sammen med andre som også måtte bryte.

Vår troféinnsamling ble stor under avslutningsarrangementet på Risør hotels terrasse. I tillegg til utholdenhetsutmerkelsen, vant vi to etapper, og mottok flott premie for at det bare var kvinnelig mannskap.

Borgere av Risør, medlemmer av Risør IIs venner: Bli med på slike arrangementer, bli med på tur med Risør II! Bli med å seile på småturer, langturer, fisketurer og ettermiddagsturer. Båten ligger der, den er deres og dere har en helt unik sjanse til å oppleve det spesielle!

På vegne av Risør IIs “racingcrew” under Postregattaen 2000, Kari Aunan og Bodil Johnsen

Skribent: MortenS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *