Marina ny leder for Risør2!

Marina (53) holder «Risør II»s mannskap i øra
 
Ny skipper: Marina Heistad Klæbo er ny leder av Risør IIs Venner. Hun seiler også som skipper på medlemsturer, på den 47 fot store veteranredningsskøyta.
Den mannsdominerte foreningen Risør IIs venner har fått en ny kvinne ved roret.

Marina Heistad Klæboe, opprinnelig fra Langesund, har bodd i Risør siden 1986. Hun ble med i venneforeningen da koronaen kom.
– Det var et fint og sosialt miljø. Vi var en kohort om bord og kunne derfor leve et mer normalt liv enn på land, sier hun.
Båt for alle
Venneforeningen Risør II eier og drifter veteranredningsskøyta «Risør II». Deres mål er at båten skal være tilgjengelig for alle.
– Vi har badeturer, med grilling og makrellfiske. Og selvfølgelig seiler vi mye, når det er vind til det, sier den nye lederen. Hun får stjerner i øynene og snakker seg varm om Skagenturer og samhold om bord.
 

– Å være med på tur med «Risør II» er svært lærerikt. Jeg har lært masse siden jeg ble med, sier Klæboe som kan fortelle at de samles hver onsdag klokka 18 og at alle er velkomne, enten de vil bli medlemmer eller bare er litt nysgjerrige.

Klæboe har vært sekretær i foreningen det siste året. Hun tar nå over som leder etter Anne Grete Strandquist som har sittet i styre og stell i foreningen i til sammen 36 år.
– For meg har det vært en livsstil, sier Strandquist.
Å ta over etter en leder som har satt så stort preg på foreningen er litt skummelt, innrømmer Klæboe. Men hun tror det skal gå fint om alle samarbeider.
– Anne Grete er heldigvis ikke langt unna om jeg skulle trenge hjelp. Ellers har vi gode folk i styret og kunnskapsrike medlemmer som trår til når det er nødvendig, sier hun.
Trenger nye medlemmer
De siste 10 åra har medlemsmassen i venneforeningen vært stabil, men gjennomsnittsalderen har økt siden det har vært lite rekruttering. De aktive medlemmene har vært de samme i hele perioden. Nå vil den nye lederen ha en endring.
– Vi trenger alle de medlemmene vi kan få. Vi skal ta vare på dem vi har, og helst få med noen nye, sier hun.
 
Risør IIs venners nye leder Marina Klæbo er innom skuta for å være med å ta mål til ny vinterpresenning. – Når vi kommer til påske begynner vårpussen og den gamle presenningen kan fjernes for godt, sier hun. 
Klæboe går med tanker om å arrangere egne dameturer og kanskje danne en ungdomsgruppe, for å trekke medlemmer til foreningen.
– Spesielt flere damer og ungdommer hadde vært kjærkomment, sier hun.

Klæboe ble valgt til ny leder under årsmøtet i venneforeningen denne uka. Der ble det også bestemt at planene om et samarbeidet med Kystlaget Øster Riisøer og Kanonjolla Øster Riisøer III, skal gå videre.
– Dette er et viktig arbeide jeg vil følge opp framover, sier hun. Foreningene som har felles interesser ser i første omgang på hvordan de kan samlokaliseres.
Det nye styret består av foruten Klæboe, Jørn Torfinn Røed som nestleder og sekretær, Jan-Bendix Byhring er kasserer. Dag Leon Ilestad, Trond Svenningsen, Torstein Hagenlund, Karl Wilhelm Nilsen og Rune Nilsen er styremedlemmer. Sistnevnte er ny i styret.
Anne Grete Strandquist og Torkild Grimsrud går ut av styret.

Skribent: Risør2